Vaasanseutu / Vasanejden: 99,5 MHz Suupohja / Syd-Österbotten: 97,7 MHz Kokkola / Karleby: 100,3 MHz

Tomteverkstaden i Oravais förbereder sig inför julen

Herman Hagnäs besökte Oravais Rökeri och träffade VD Caj Norrgård, Johan Lillqvist, Tiina Damlin och Tatiana från Ukraina.

Oravaisten Savustamo on tunnettu tavaramerkki Pohjanmaalla jo yli 20-vuoden ajan. Kotimaiset leppäsavustetut tuotteet ovat aina olleet heidän tuotemerkkinsä, aito vanhanaikainen mieto savun maku joka maistuu sekä tuotteiden pinnalla että sisällä. Sianliha-, naudanliha- ja kalkkunatuotteiden valmistuksessa käytetään pelkästään kotimaisia raaka-aineita ja kotimaista lihaa. Joulukaudelle nyt myös markkinoilla perhe ja lahjapakkauksia. Herman Hagnäs kävi tutustumassa savustamoon.

 

Oravais Rökeri är känt i Österbotten för sin kvalitet redan i över 20-års tid. Inhemska kvalitetsprodukter rökta med alflis har alltid varit deras varumärke, en kännbar rök arom som känns både på ytan och i produkten. Endast inhemska råvaror används vid tillverkning av de rökta griskötts-, nötkötts- och kalkonprodukterna. Nu till julmarknaden finns även familjepaket och presentpaket till försäljning. Herman Hagnäs bekantade sig med rökeriet.

Hör reportaget från Oravais Rökeri med Herman Hagnäs.