Vaasanseutu / Vasanejden: 99,5 MHz Suupohja / Syd-Österbotten: 97,7 MHz Kokkola / Karleby: 100,3 MHz

Aaveiden Vaasa

Anssi tapasi kirjailija Tiina Hautalan.

Aaveiden Vaasa – Kummitustarinoita Suomen aurinkoisimmasta kaupungista” (Haamu 2023) tarjoaa tarinallisen matkaoppaan valoisan merenrantakaupungin varjoisammille kujille. Tiina Hautalan kirjoittama ja Suvi Karin kuvittama kirja ilmestyy myöhemmin myös ruotsiksi

Yli neljäsataavuotias Vaasa tarjoaa aavetarinoille mainion miljöön. Näyttävät vanhat rakennukset kertovat kaupankäynnin tuomasta vauraudesta, virastotalot hallinnollisen keskuksen perinteistä ja monikielinen puheensorina vuosisatoja jatkuneista yhteyksistä maailmalle. Näissä puitteissa silmä lepää, mutta henget sen sijaan eivät. Ainakaan rauhassa.

Tiina Hautala on Anssin vieraana.