Vaasanseutu / Vasanejden: 99,5 MHz Suupohja / Syd-Österbotten: 97,7 MHz Kokkola / Karleby: 100,3 MHz
Kuvassa: Emma Jääskeläinen Kuva: Paavo Lehtonen

Vuoden nuoret taiteilijat Kuntsilla

Anssin vieraina Emma Jääskeläinen ja Kristian Krokfors.

Emma Jääskeläisen ja Kristian Krokforsin näyttelyt ovat esillä Kuntsin modernin taiteen museossa 29.1.2023 saakka. Anssi tapasi molemmat taiteilijat.

Vuoden nuori taiteilija 2022 Emma Jääskeläinen tunnetaan massiivisen monumentaalisista kiviveistoksistaan, joiden materiaalina hän käyttää klassisia kivilajeja, kuten graniittia, marmoria ja travertiinia päivittäen materiaalit nykytaiteen kielelle. Kuntsin Modernin taiteen museon näyttely on nimeltään At Her Fingertips. Jääskeläinen on Anssin haastattelussa.

Pohjalaissyntyinen Kristian Krokfors (s. 1952, Ylistaro) valittiin kaikkien aikojen ensimmäiseksi Vuoden nuoreksi taiteilijaksi 1984 ja tunnustukseen liittyvä näyttely avattiin Tampereen taidemuseossa alkuvuodesta 1985. Forever Young –näyttely juhlistaa Kristian Krokforsin pitkää uraa ja näyttelyssä on mukana maalauksia, monotypioita sekä grafiikkaa. Osa teoksista oli esillä jo ensimmäisessä Vuoden nuori taiteilija -näyttelyssä. Krokfors on Anssin haastattelussa.