Vaasanseutu / Vasanejden: 99,5 MHz Suupohja / Syd-Österbotten: 97,7 MHz Kokkola / Karleby: 100,3 MHz

Nynningen gör turné i Finland

Anssi intervjuar Tomas Forssell

NYNNINGEN är ett svenskt proggband som turnerade flitigt under åren 1970-1980. Gruppen gav bland annat ut albumet ”För Full Hals” med tonsättningar av den ryske poetens Vladimir Majakovskijs dikter, en skiva som räknas som ett av sjuttiotalets viktigaste utgivningar i Sverige. Gruppen startades 1970 av Bertil Goldberg och Tomas Forssell som en akustisk duo. Tillsammans med Totta Näslund fick trion namnet NYNNINGEN.

NYNNINGEN återstartade i december 2016 på Pustervik i Göteborg av Tomas Forssell, Nikke Ström, Bengan Blomgren och Bernt Andersson, och har sedan dess turnerat flitigt över landet och sedan dess släppt tre nya skivor.

2022 består bandet av Tomas Forssell/sång och gitarrer, Nikke Ström / bas, Bengan Blomgren/gitarr, Thomas Jäderlund /saxofoner och sång, Mårten Magnefors /trummor.

Nynningen spelar i Karleby torsdag den 22.9. och i Vasa fredag den 23.9.

Tomas Forssell intervjuas av Anssi.