Vaasanseutu / Vasanejden: 99,5 MHz Suupohja / Syd-Österbotten: 97,7 MHz Kokkola / Karleby: 100,3 MHz

Suomalaisten kohtaloita Neuvosto-Venäjällä

Anssin haastattelussa on Kansallisarkiston tutkimuspäällikkö, dosentti Aleksi Mainio.
Suomalaisten kohtaloita Neuvosto-Venäjällä 1920–1930-luvulla
Kansalaisopisto Alman maksuton verkkoseminaari la 5.2. klo 10–16
Ilmoittaudu viimeistään 3.2. klo 00: https://www.opistopalvelut.fi/vaasa/search.php?l=fi…
Kaikille ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ja ohjeet sähköpostitse 4.2.
Seminaarissa tarkastellaan Suomen lähialueille siirtyneiden ja Neuvosto-Venäjälle joutuneiden suomalaisten vaiheita ja kohtaloita 1920–1930-luvulla. Asiantuntijaluentojen lisäksi seminaarissa kuullaan aikalaisten ja heidän omaistensa kokemuksia ja tarinoita.
Ääneen pääsevät muilutetun tytär Raija-Liisa Mäkelä, isänsä ja isoisänsä vaiheista kertova Sirpa Evwaraye (os. Männikkö) sekä Mirja Jääskeläinen, joka isotätinsä perheen tarinan kautta kertoo Kanadan ja Amerikan suomalaisista Neuvosto-Venäjän metsätalouden kehittäjinä.
Asiantuntijoista mukana ovat muun muassa Helsingin yliopiston professori Kimmo Rentola aiheenaan Kansalaissota ja punapakolaiset, Kansallisarkiston tutkimuspäällikkö, dosentti Aleksi Mainio aiheenaan Suomalaiset Neuvostoliitossa 1917-1964 sekä Petroskoin yliopiston dosentti Irina Takala aiheenaan Kanadan- ja amerikansuomalaiset Neuvosto-Karjalassa ja Neuvosto-Karjalan suomalainen vaihe.

Anssin haastattelussa on Aleksi Mainio.