Vaasanseutu / Vasanejden: 99,5 MHz Suupohja / Syd-Österbotten: 97,7 MHz Kokkola / Karleby: 100,3 MHz

Thomas Enroth fyller 40-år

Thomas Enroth intervjuas av Herman Hagnäs.

Thomas Enroth fyller 40 år den 28 januari detta år. Han är en av de främsta musikerna i hela Svenskfinland, han har lyckats samla den finlandssvenska publiken med sina projekt från år till år när han rest land och rike runt från Liljendal-Lappträsk i Östra Nyland genom hela Svenskfinland, Åland och hela Österbotten.

Han har komponerat mellan 250-300 låtar, jobbat med stora stjärnor från Sverige bl.a. Lasse Berghagen, Tommy Nilsson, Towe Widerberg och många fler, han har också tilldelats 2 guldskivor med Lasse Stefanz och Elisas. Dessutom har han gett nya unga finlandssvenska förmågor möjligheten att visa upp sig för den breda publiken. Listan kan göras lång på de meriter som han har hunnit uppnå under sina första 40-år.

Radio Vaasa gratulerar och önskar 40 år till. Lyssna på en tvådelad intervju som Herman Hagnäs gjort med Thomas nedan om hans otroliga musikerbana som startade redan från barnsben.

Del 1.

Del 2.