Vaasanseutu / Vasanejden: 99,5 MHz Suupohja / Syd-Österbotten: 97,7 MHz Kokkola / Karleby: 100,3 MHz

Easy West är ett countryband från Kronobynejden. Ny musik i 100-år gammal anda har getts ut

Börje Nylund från Easy West intervjuas av Herman Hagnäs.

Börje Nylund är hjärnan bakom Easy West med hemmaort Kronoby. Bandet har redan funnits i över 15 år och gett ut flera skivor. Bengt ”Kristian” Huhta var länge bandets frontsångare fram till hans bortgång år 2019. Bandet kom då till ett vägskäl men valde att fortsätta med Janne Granlund och Jannika Wiklund på sång. Nu har en ny låt getts ut som heter ”Love Is Like Walking On Ice”, den har skapats i samma stil som det kunde ha kunnat låta för 100-år sedan.

Resten av bandet består av Johan Emet, Christian Lunabba, Pekka Viitala och Börje Nylund.

Börje Nylund intervjuas av Herman Hagnäs.