Vaasanseutu / Vasanejden: 99,5 MHz Suupohja / Syd-Österbotten: 97,7 MHz Kokkola / Karleby: 100,3 MHz
Kuvassa: vasemmalla Seppo Nuolikoski, edessä Micke Björklöf. Kuva: Kari Viitanen

Micke Björklöf & Blue Strip esiintyy tällä viikolla Pohjanmaalla!

Micke Björklöf on Anssi Marttisen vieraana.

Micke Björklöf & Blue Strip on lähtenyt Suomen kiertueelle uusimman studiolevynsä Colors of Jealousy merkeissä. Kiertueella kuullaan läpileikkaus 30-vuotisen uran tuotannosta, mutta keskiössä on uuden levyn materiaali. Kiertue alkoi 19.1.2024 Espoosta ja päättyy 20.4. Tammisaareen käsittäen yhteensä 13 keikkaa. Micke Björklöf & Blue Strip esiintyy Kokkolan Kulttuurikorjaamossa perjantaina 2.2. ja Ritzissä Vaasassa 3.2.

Viime kesänä julkaistu yhtyeen kahdeksas albumi Colors of Jealousy henkii 1980-90-luvun blues-estetiikkaa ja kertoo elämästä, sen iloista ja suruista juuri niin rouheasti, kuin vuodet ovat antaneet aihetta. Brittiläisen IBBAn eli Independent Blues Broadcasters Association -listalla levy oli komeasti sijalla 1. Yhdysvaltalaisen Roots Music Report -listalla se oli sijalla 9 ja Australian Blues and Roots Airplay -listan sijalla 12. Albumi hätyytteli myös Yhdysvaltojen Roots Music Reports -listan kärkisijoja. Levy oli lisäksi ehdolla arvostettuun saksalaiseen Preis der deutschen Schallplattenkritik-palkintoon blues-kategoriassa.

Micke Björklöf on Anssi Marttisen haastattelussa.