Vaasanseutu / Vasanejden: 99,5 MHz Suupohja / Syd-Österbotten: 97,7 MHz Kokkola / Karleby: 100,3 MHz
Kansi: Jari Mattila

Jorma Ojaharjun elämänkerta on ilmestynyt

Kirjailija Arto Leivo on Anssi Marttisen vieraana

Jorma Ojaharju (1938 – 2011) nousi kirjailijamaineeseen 1960-luvun lopulla ja kirjoitti keskeisen tuotantonsa 1980-luvun alkuun mennessä. Ennen kirjailijauraansa hän toimi merimiehenä, sukeltajana, panostajana ja ahtaajana. Jo 15-vuotiaana merille lähtenyt Ojaharju oli myös nyrkkeilyn SM-hopeamitalisti vuonna 1963.

Ojaharju sai mainetta kapakkakirjailijana, jonka kantapaikkoja olivat Uudessa Ylioppilastalossa sijainnut Ravintola Hansa ja legendaarinen taiteilijaravintola Kosmos Kalevankadulla. Tuona aikana hän kirjoitti pääteoksenaan pidetyn Vaasa-trilogian, joka kuvaa hänen alkuperäisen kotikaupunkinsa vaiheita vuoden 1918 sisällissodasta 1970-luvulle.

Anssi Marttisen haastattelussa on ”Iso Mies – Iso sydän, Jorma Ojaharjun elämä”-kirjan kirjoittanut Arto Leivo.