Vaasanseutu / Vasanejden: 99,5 MHz Suupohja / Syd-Österbotten: 97,7 MHz Kokkola / Karleby: 100,3 MHz
© Johan Hagström. HAGSTRÖM Media

Wasa Sångargille ger två konserter i maj månad med Österbotten som tema

"Österbotten - by i världen" heter Wasa Sångargilles konsertturné som ordnas den 13-14 maj.

”Österbotten – by i världen” heter Wasa Sångargilles storsatsning som äntrar scenen vid schaumansalen i Jakobstad den 13 maj och i Vasa stadshus den 14 maj. Tyngdpunkten i repertoaren ligger på vår Österbottniska musikskatt och på scen kommer man att kunna se gästsolisterna Rickard Eklund, Josefin Sirén och Petter Näse. Deras låtar har arrangerats om för att passa WSG.

Stefan Wikman intervjuas av Anssi Marttinen.

Gästsolisten Josefin Sirén sjunger på Vörådialekt och har nyligen släppt sitt första album ”Rättvisor och Hembygdsserenader”. Hon ser framemot att göra sina låtar i en helt ny tappning med WSG. Herman Hagnäs intervjuar.