Vaasanseutu / Vasanejden: 99,5 MHz Suupohja / Syd-Österbotten: 97,7 MHz Kokkola / Karleby: 100,3 MHz

Granholm´s i Maxmo skärgård bjuder på lokalproducerade godsaker

Herman Hagnäs intervjuade företagarparet Monica och Samuel Granholm som drivit Granholms tillsammans sedan 1989.

Granholm´s on jo kauan aikaa ollut tunnettu tavaramerkki niin Pohjanmaalla kuin Suomessakin. Tehdas valmistaa muun muuassa fudgea, mehua, hyytelöa, koivunmahlaa, glögiä, smoothieta sekä leipomoille ja suurkeittiöille niin hilloa kun marmelaadiakin. Hillot ja marmeladit ovat valmistettu tomaateista, omenoista, erilaisista metsämarjoista ja luomuviljelyistä marjoista. Metsämarjat ovat poimittu suoraan Pohjanmaan saariston metsistä. Luonnon parasta aatelia suoraan Maksamaan saaristosta.

Granholms har sedan länge tillbaka varit ett känt varumärke för oss Österbottningar samt för andra Finländare. Fabriken tillverkar fudge, saft, gelé, björksav, glögg, smoothie även för bagerier och storkök sylt och marmelad. Sylterna och marmeladerna är tillverkade av tomater, äppel, lika skogsbär och andra ekologiskt odlade bär. Skogsbären är handplockade från de Österbottniska skogarna längs med kusten. Det bästa från naturen direkt från Maxmo skärgård.

Monica och Samuel Granholm intervjuas av Herman Hagnäs.