Vaasanseutu / Vasanejden: 99,5 MHz Suupohja / Syd-Österbotten: 97,7 MHz Kokkola / Karleby: 100,3 MHz
Kale Puonti. Kuvaaja: Uupi Tirronen

Kale Puonti – Milo

Kale Puonti on Anssin vieraana. KUVA: Uupi Tirronen

Kale (Kalevi) Puonti (s. 1962) tietää, mistä kirjoittaa. Yli 30 vuotta Helsingissä huume- ja järjestäytyneen rikollisuuden tutkinnassa työskennelleenä poliisina hän on nähnyt aitiopaikalta kansainvälisen huumerikollisuuden rantautumisen Suomeen ja ollut mukana monissa suurta julkisuutta saaneissa jutuissa.

Vakuuttavan realistisella otteella kirjoitetun Pasilan Myrkky -rikosromaanisarjan aloitti Manni (2020), joka sai pian jatkoa dekkarissa Milo (2021). Elokuva- ja tv-tuotantoyhtiö Yellow Film & TV hankki näiden teosten elokuva- ja tv-oikeudet jo ennen ensimmäisen osan ilmestymistä. Sarjan kolmas osa, Saarni, julkaistaan syyskuussa 2021. Syksyllä 2021 ilmestyy myös Puontin ensimmäinen tietokirja Satu – Alamaailman rautarouva.

Puonti tunnetaan paitsi dekkaristina myös MTV3:n suositun Rikospaikka-ohjelman vakiokasvona. Hän on monille tuttu myös musiikkipiireistä, sillä hän säveltänyt, sanoittanut, tuottanut ja julkaissut vuosien varrella monia albumeita Pizza Enricosta Paula Koivuniemeen.

KALE PUONTI ON ANSSIN HAASTATTELUSSA.