Vaasanseutu / Vasanejden: 99,5 MHz Suupohja / Syd-Österbotten: 97,7 MHz Kokkola / Karleby: 100,3 MHz
Kuvassa: Niko Tiuraniemi

Niko Tiuraniemi julkaisi levyn

Anssi tapasi Niko Tiuraniemen

Niko Tiuraniemi on julkaissut albumin Heikompi kuin muut. Tiuraniemi on Anssin vieraana.

Kampaamoalan lähettiläs julkaisi albumin!

Lappilaislähtöinen kampaaja-muusikko Niko Tiuraniemi on saavuttanut vankan aseman kampaamoalan ytimessä. Niko on parturi-kampaaja, juontaja, kampaajaradio -sivuston yksi perustajista, sekä toinen The Parturi -ketjun omistajista. Hänen omalaatuinen suhtautuminen asioihin on selvästi nähtävissä kaikessa. ”Aivan sama miten asiat kuuluisi tehdä, tai mikä olisi tuloksen kannalta järkevää! Meidän haaveemme on esimerkiksi rakentaa työpaikka, jossa ei kiusata, ja jossa on turvallista olla. Tämä tietenkin vaatii aivan erilaista lähestymiskulmaa. Raha ei voi olla ensimmäisenä mielessä, jos tällaisista asioista haaveilee. The Parturi on mielestäni onnistunut tässä hyvin, vaikka virheitä olemme myös tehneet ja liiankin usein joutuu katsomaan peiliin.”

 

Pohjoisen kasvatille musiikin tekeminen, ei ollut tulevaisuuden suunnitelmissa vielä hetki sitten. Nikon sanojen mukaan, kirjoittaminen toimi lähinnä terapiana, ja sen avulla hän pystyi käsittelemään puhumattomia, syvällä suojassa olevia tunteita. Paljon täytyi siis tapahtua, ennen kuin päätös musiikin julkaisemisesta syntyi. Niko julkaisi vuoden 2018-2019 aikana kolme singleä, jotka kaikki menivät radiosoittoon. Kaikki singlet pysyivät muutamien radioiden listojen kärjessä.

Luonnollinen jatkumo tälle kaikelle oli tietenkin albumi, joka julkaistiin vuoden 2019 viimeisenä päivänä, ja se kantoi nimeä Heikompi kuin muut. Levyltä lohkaistiin vielä yksi sinkku, Helvetti, joka käsitteli alkoholismia pienen tytön näkökulmasta. Suomen tunnetuin rock-kuvaaja Ville Juurikkala ohjasi koskettavan videon kappaleeseen. Sekä video, että kappale, saivat paljon huomiota ja radiosoittoa.

 

”Tuntuu niin etuoikeutetulta, että olen saanut tehdä juuri niitä asioita, joista saan aitoa iloa. Rakastan musiikkia ja kampaamoalaa sydämeni pohjasta, vaikka monet lieveilmiöt tekevätkin niistäkin melko raa’an sotatantereen. Olen saanut myös ympärilleni hyväsydämisiä ihmisiä ja yhteistyökumppaneita, jotka eivät etsi omaa etuaan, vaan haluavat koko porukan onnistuvan. Yksi esimerkki on Pinnin perustaja Hannu Perkonsalo, joka pyyteettömästi auttoi alkutaipaleella, ja vähän varoitteli mahdollisista sudenkuopista.”

 

Kuten itsekin sain huomata, Niko katsoo asioita vähän eri kulmasta. Hän on kääntänyt selkänsä levy-yhtäille, puhuu turvallisuudesta ykkös-huolenaiheenaan, kiertää ammattikouluissa kertomassa kampaamoalan arvostuksesta, sekä kehuu vuolaasti alalla olevia, niin sanottuja kilpailijoitaan; hänen mielestään he ovat kumppaneita. Se, missä yhteydessä kuulemme tästä miehestä seuraavan kerran, voi olla yllätys, mutta ainakin hän tekee sen koko sydämestään, omalla tavallaan.