Vaasanseutu / Vasanejden: 99,5 MHz Suupohja / Syd-Österbotten: 97,7 MHz Kokkola / Karleby: 100,3 MHz

Radio Vaasan kuuluvuusalue laajenee

Oy Radio Vaasa Ab:lle on myönnetty uusi viisi vuotta voimassaoleva toimilupa, jossa Vaasan ja Suupohjan taajuuksien lisäksi on myönnetty lähetystaajuus myös Kokkolaan. Toimiluvat paikalliseen radiotoimintaan myöntää Viestintävirasto. Kuuntele toimitusjohtaja Christer Nybergin haastattelu: Taajuudet Kokkolan lähetin kuuluu noin 50 kilometriä lähettimestä taajuudella 100,3 MHz. Täten lähetykset ovat kuultavissa myös Pietarsaaressa. Vaasanseutu 99,5 MHz Vaasan keskusta 105,8 […]

Oy Radio Vaasa Ab:lle on myönnetty uusi viisi vuotta voimassaoleva toimilupa, jossa Vaasan ja Suupohjan taajuuksien lisäksi on myönnetty lähetystaajuus myös Kokkolaan. Toimiluvat paikalliseen radiotoimintaan myöntää Viestintävirasto.

Kuuntele toimitusjohtaja Christer Nybergin haastattelu:

Taajuudet

radiovaasa-kuuluvuusKokkolan lähetin kuuluu noin 50 kilometriä lähettimestä taajuudella 100,3 MHz. Täten lähetykset ovat kuultavissa myös Pietarsaaressa.

  • Vaasanseutu 99,5 MHz
  • Vaasan keskusta 105,8 MHz
  • Anvian kaapeliverkko 102,2 MHz
  • Suupohja 97,7 MHz
  • Kokkola ja Pietarsaari 100,3 MHz

30 vuotta paikallisradiota

Vuonna 1985 toimintansa aloittanut Radio Vaasa on yksi Suomen vanhimmista paikallisradioista ja Suomen ainoa kaksikielinen radio. Radio Vaasan lähetykset kattavat laajennuksen jälkeen koko kaksikielisen Rannikko-Pohjanmaan.

Ohjelmisto

Radio Vaasan ohjelmisto on vahvasti paikallista. STT:n uutisia lukuun-ottamatta radioaseman koko ohjelmisto on omaa tuotantoa. Radio Vaasalle ei tule uudelle kuuluvuusalueelle erillistä toimitusta.

Kuuntelijat

Radio Vaasan pääasiallisen kuuntelijaryhmän muodostaa kuuluvuusalueen 25-55 -vuotias työikäinen väestö, mutta vahvasta paikallisuudesta johtuen Radio Vaasalla on kuuntelijoita myös muissa ikäryhmissä. Radio Vaasalla on 21.000 viikoittaista kuuntelijaa Vaasan seudulla, joista noin 60 % suomenkielisiä ja 40 % ruotsinkielisiä vuoden 2014 kansallisen radiotutkimuksen mukaan.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Christer Nyberg, 050- 530 2242, christer@radiovaasa.fi
Ohjelmapäällikkö: Anssi Marttinen, 050- 3232995,anssi.marttinen@radiovaasa.fi
Mediamyynti: Satu Nieminen, 044- 7207 995 satu@radiovaasa.fi
Mediamyynti: Juho Autio, 050- 3703 995 juho@radiovaasa.fi

Svensk resumé

Statsrådet godkände förra året Oy Radio Vasa Ab:s ansökan om en ny koncession med utvidgat hörbarhetsområde. Den nya femåriga koncessionen möjliggör sändningar även i Karleby med omnejd. Radio Vasas nya sändare är belägen 4 kilometer söder om Karleby. Frekvensen är 100,3 MHz. Radio Vasa hörs på den nya frekvensen i ca 50 kilometers omkrets och innefattar sålunda också Jakobstad.